Fodbold - to evige rivaler: Real Madrid & FC Barcelona

Ordet "fodbold" får hjerter hos millioner mennesker verden rundt til at banke hurtigere, specielt hvis det er EM eller VM. Men vidste du at fodbold, som holdspil er mere end 150 år gammel? Fodbold (i den nuværende form) blev opfundet i England i 1863 og i 1900 blev til olympisk sport. 

Fra England spredte fodbold feberen meget hurtigt over hele verden og omkring år 1900 blev to af europas bedste fodbold klubber grundlagt. Vi snakker om to spanske fodbold klubber, FC Barcelona og Real Madrid.

FC Barcelona (eller Fútbol Club Barcelona på spansk) er den ældste af dem to, og blev grundlagt, som navnet siger, i Barcelona, Spanien, d. 29 november 1899, som resultat af en aviseannonce lavet af Hans Gamper d. 22. oktober 1899, hvor han udtrykte sit ønske om at stifte en fodbold klub. FC Barcelona er traditionsrig spansk klub i Catalonien, der udover fodbold hold også har bl.a. håndbold-, rugby-, basketball-, ishockeyhold. Klubben er blevet et symbol af den catalanske kultur, som afspejles i mottoet: "Més que un club" - "Mere end bare klub".

FC Barcelona har vundet den spanske mesterskab 23 gange, UEFA Champions League fem gange og i 2009 lykkedes det klubben at vinde den såkaldte "The treble": den spanske mesterskab, Champions League og pokalturneringen. FC Barcelonas hjemmebane er stadion Camp Nou i Barcelona. Når man taler spillestil så er FC Barcelona kendt for sin offensive spillestil.

Real Madrid blev grundlagt næsten 3 år efter FC Barcelona, den 6. marts 1902. Oprindeligt hed klubben Madrid Club de Fútbol (eller Madrid fodbold klub på dansk). Ordet "real" (kongelig, på spansk) blev tilføjet først i 1920 efter kong Alfonso 13. gav tilladelse til det. Allerede ved grundlæggelsen blev man enige om spillerdragt og klubbens farver, som er fortsat hvid med blå (lilla med hvid på udebanen).

Klubbens hjemmebane er stadion Estadio Santiago Bernabéu. Real Madrid har fundet den spanske mesterskab 32 gange, Champions League 11 gange. FIFA har desuden kåret Real Madrid som den bedste fodbold klub i det 20. århundrede.

Ren statistisk set gik det bedre for Real Madrid end for FC Barcelona i årenes løb. Men begge klubber er enormt populære i hele verden med kæmpestore fanskarer på blandt andet de sociale medier. Og hvid du er en af dem, så er vores webshop er et besøg værd, fordi du finder hos os et godt udvalg af varer med klubbernes tema: madkasser, drikkedunke, kufferter til børn og voksne, penalhuse, skriveunderlag, cykler mm. Se et lille udpluk her: 












Kommentarer

Populære opslag